Professa Oy logo

Referenssit > Työnohjaus > Aatto Creative Oy: Yksilötyönohjaus

Aatto Creative Oy: Yksilötyönohjaus

Aloitimme työnohjauskokonaisuuden avaamalla hiukan odotuksiamme ja ajatuksiamme työnohjauksesta. Toin tässä keskustelussa esille omat aiemmat kokemukseni työnohjauksesta ja oman, ehkä hiukan epäilevän näkemykseni, ohjauksen tehosta ja toimivuudesta.

Marjon kanssa syksyn aikana toteutettu työnohjaus oli todella positiivinen kokemus. Ensinnäkin, Marjo oli ohjaajana helposti lähestyttävä ja saimme keskinäisen kemiamme pelaamaan varsin hyvin. Keskustelun salliva ja luottavainen ilmapiiri loi sen, että juttua riitti ja keskustelut polveilivat varsin laajastikin, kuitenkin punaisen langan säilyttäen.

Oma työhistoriani ja sen kokemukset sekä vaikutukset nykytilanteeseen nousivat isoon rooliin keskusteluissa. Samalla sivuttiin omia toimintatapoja ja niihin liittyviä kehittämiskohteita itsereflektioon pohjautuen. Näissä keskusteluissa nousivat esille erityisesti tilan antaminen muille ja vuorovaikutuksellisuuden luominen sekä sen pohtiminen, miltä oma toiminta näyttää muiden silmissä ja miten muut sen kokevat.

Marjo osasi hienosti sanoittaa ajatuksiani ja toisaalta onnistui myös kysymään juuri ne kysymykset, joilla saatoin avata sisintäni ja lähteä pohtimaan ja analysoimaan omia toimintatapojani ja tuntemuksiani.

Päinvastaisista odotuksistani huolimatta etänä, Teams-yhteyden kautta, toteutettu työnohjaus toimi hyvin ja kannustavasti, turvallisuus ja läheisyys olivat osa työnohjauskokonaisuutta myös näin toteutettuna. Kaiken kaikkiaan työnohjaustuokiot olivat aina kyseisen päivän paras hetki ja antoisin aika. Niitä odotti ja niistä jäi rauhallinen, hyvä mieli pitkäksi aikaa.

Riitta Salin

puheenjohtaja, järjestöasiantuntija

Aatto Creative oy