Professa Oy logo

Internet of Things (IoT)

Internet of Things, Internet of Everything, esineiden internet... Olet varmasti kuullut jonkun näistä ilmaisuista aikaisemmin, mutta mitä ne oikeastaan edes tarkoittavat? Pohjimmiltaan Internet of Things, eli lyhyemmin IoT, tarkoittaa sitä fyysisten laitteiden verkostoa, jotka ovat yhteydessä internetiin.

Kysy lisää

Internetin kehitys kiihtyy

Internetin alkuajoilla sen toiminta perustui digitaalisen tiedon vaihtamiseen ihmisten välillä. Joku latasi omalta tietokoneeltaan palvelimelle verkkosivumuodossa luettavaa sisältöä, johon muut internetin käyttäjät pääsivät käsiksi omilta tietokoneiltaan. Nykyään internet on kuitenkin huomattavasti erilainen ja yksi suurimmista kehitysaskelista on ehdottomasti ollut esineiden internet.

Nykyään ihmiset voivat yhä vaihtaa tuttuun tapaan tietoa toistensa kanssa, joskin huomattavasti tehokkaammin kuin aikaisemmin, mutta internetin välityksellä keskustelevat myös erilaiset laitteet. Esimerkiksi turvakamerat, joita voit seurata mobiilisovelluksen välityksellä käyttävät internetiä, jotta voivat lähettää videokuvaa suoraan puhelimeesi. Tai lemmikki joka etsii jälkiä luonnossa ja voit seurata hänen kulkuaan kännykkäsi kartalta gps-paikantimen sovellukseen antamin tiedoin.

Internet of Things osana yrityksesi arkea

Onko yrityksesi jo ottanut esineiden internetin haltuun? Jos vastasit ei, on suuri todennäköisyys sille, että kilpailevat yritykset ovat kuitenkin näin jo tehneet. Onneksi ongelmaan on kuitenkin helppo ratkaisu, eli IoT:n valjastaminen osaksi oman yrityksesi toimintaa.

Internet of Thingsin tarjoamia hyötyjä yritystoiminnassa

Muutamia esineiden internetin tarjoamia hyötyjä yrityksille ovat esimerkiksi:

  1. Tärkeiden mittareiden asettaminen ja niiden seuraaminen. Kun fyysiset laitteet syöttävät reaaliaikaista dataa palvelimelle, voit aina olla varma siitä, että tiedät tasan tarkkaan miten yrityksesi laitteisto voi.
  2. Laitteiden välinen tiedonsiirto, joka tehostaa sekä laitteiden että niiden operoijien välistä kommunikaatiota.

Kun yllä mainitut hyödyt valjastetaan esimerkiksi osaksi logistiikan optimointia tai laitteiden huoltoa, säästyy huomattavasti resursseja, joita on aiemmin käytetty tehottomiin prosesseihin.

Ota yhteyttä!

Kysy rohkeasti lisää palveluistamme. Tavoitat meidät parhaiten yhteystietojemme kautta!