Professa Oy logo

Digitalisaatio tuo yrityksesi nykyaikaan

Karsi työprosesseista turhat vaiheet, tehosta manuaalista työtä automaatiolla tai siirrä tiedonhallinta pilveen. Nämä ja lukematon määrä muita hyötyjä kannustavat nykyään yrityksiä yhä ahkerammin hyppäämään digitalisaation kelkkaan. Tärkeää on kuitenkin se, että prosessissa on mukana digitalisaation asiantuntijayritys.

Kysy lisää

Digitalisaation määritelmä elää

Digitalisaation määritelmä elää ja kehittyy jatkuvasti sen mukaan, miten teknologia yleistyy. Parikymmentä vuotta sitten "digitalisaatio" saattoi vielä tuntua monessa yrityksessä täysin turhalta tai liian hankalalta asialta, joten se jätettiin huomiotta. Nykypäivänä ei kuitenkaan voi enää kiistää teknologian tuomia hyötyjä, joten digitalisaatio on otettu avosylin vastaan käytännössä jokaisella toimialalla.

Lähtökohtaisesti digitalisaatiolla tarkoitetaan nykypäivänä sitä, että tehostetaan yrityksen toimintaa eriliaisia digitaalisia työkaluja ja teknologiaa hyödyntämällä. Ajava tekijä digitalisaation suosion kasvussa onkin ollut se, että jos yrityksesi ei ole lähtenyt mukaan hyödyntämään teknologiaan prosessien ja työn tehostamisessa, kilpailijasi saa valtavan etulyöntiaseman markkinoilla.

Useita hyötyjä yhden kattotermin alla

Digitalisaatio kattaa valtavasti erilaisia osa-alueita, jotka on selkeyden vuoksi ryhmitelty yhden kattotermin alle. Kuten aikaisemmin mainittu, lähtökohtaisesti digitalisaatiolla tarkoitetaan yrityksen toiminnan tehostamista digitaalisin keinoin. Yrityksen toiminnan tehostaminen ei kuitenkaan kerro kovin paljoa siitä, mitä konkreettisia hyötyjä digitalisaation avulla voidaan saavuttaa.

Haluatko kuulla lisää?

Muutamia digitalisaation mahdollistamia hyötyjä ovat:

  1. Tiedonhallinnan tehostaminen, kun manuaalinen paperityö pyritään eliminoimaan siirtämällä tieto digitaaliseen muotoon ja hyödyntämällä automaatiota hoitamaan tiedonkäsittelyä ihmisten puolesta.
  2. Yrityksen toiminnan seuraamisen helpottaminen, kun tarvittavat mittarit on asetettu paikalleen ja voit tarkastella miltei reaaliajassa yrityksesi avainlukujen kehitystä. Tämä mahdollistaa myös nopeamman reagoinnin, kun mahdolliset ongelmatilanteet on helpompi huomata ajoissa.
  3. Yrityksen resurssienhallinnan tehostuminen, kun jokaista resurssia seurataan ja ohjataan kenen tahansa halutaan sormenpään alla olevan kännykän näytöllä.
  4. Esim. kaivinkoneenkuljettaja voi suoraan tasata kauhalla maan piirustuksen mukaiseen korkoon ilman, että nousee koneestaan. Myös oman tai työkaverin irtokauhan sijainti löytyy heti kartalta ilman hakemista.

Kasvava tarve ajaa jatkuvaa kehitystä

Yksikään yritys ei voi koskaan saavuttaa digitalisaation maaliviivaa, sillä prosessi on jatkuva. Kun yritykset ottavat yhä enemmän digitaalisia työkaluja käyttöön, ajaa tämä tarve myös uusien työkalujen kehitystä eteenpäin. Tämä on tietenkin erinomainen asia, sillä kenenkään ei tarvitse pelätä, että olisi jo pudonnut muiden kelkasta.

Paras päivä aloittaa digitalisaation prosessi on tänään ja toisiksi paras päivä heti huomenna!

Ota yhteyttä!

Kysy rohkeasti lisää palveluistamme. Tavoitat meidät parhaiten yhteystietojemme kautta!