Professa Oy logo

Blogi > Digitalisaatio > Tiedolla ja tunteilla johtaminen

Tiedolla ja tunteilla johtaminen

Tiedollajohtamisen mantra on ollut vallalla pitkään. Ikäänkuin faktat ja järki muodostaisivat jollain tavoin ihmisen ja ihmisyhteisöjen ytimen. Kaiken seuraaminen teknisillä laitteilla on vahva tapa toteuttaa tätä.

Esimerkiksi kontrollityyppistä johtamista voidaan tehdä aivan äärimmilleen vietynä. Työntekijää voidaan seurata gps-signaalilla, yhteydenpidon intensiteettia ja sisältöä voi seurata. Tietenkin avoimesti tämä kertoen tietosuojaselosteessa ja muutenkin sekä asianmukaiset hyväksymiset hankkien. Mutta ...

Kaikki tämä ei kuitenkaan poista tunteiden johtamista, siis sitä oikeaa johtamistyötä, johon jokaisen esimiehen tulee sitoutua. Avoimuus ja oma ihmiskäsitys on keskeistä. Siis yhdessä tekien onnistuu. Siis tunteisiinhan ihmiset ja ihmisyhteisöjen toiminta perustuu.

Aivan erinomainen tapa on antaa tekijälle itselleen kaikki tieto järkevän ja käteensopivan työkalun avulla. Sitten kuunnella kokemuksia ja muokata yhteisen kokemuksen pohjalta järjestelmää.

Aivan kuten joillekin juoksijoille juoksusuorituksen tarkka seuranta sykemittarilla sopii ja toisille ei, tässäkin on tarjottava mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Ei ohjata, kontrolloida ja rajoittaa, ei ainakaan ilman syvälleluotaavaa, yhteistä keskustelua.